L-Tour geeft sinds 2014 lesbische of regenboogtoeren en voordrachten in Brussel om het verleden en het hedendaagse leven van de LGBTQI+ gemeenschap te laten kennen (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans, queer, interseks…).

Onze doelen

De vereniging streeft in het bijzonder naar een gelijke behandeling en begrip van de meer kwetsbare groepen binnen de LGBTQI+ gemeenschappen, om een vooruitgang in de hele maatschappij te bewerkstellen: lesbiennes, vrouwen, ouderen, ‘gehandicapten’, ‘etnische’ groepen, en…

Met de Website, streven wij naar een grotere zichtbaarheid van de LGBTQI+ gemeenschap  in hun diversiteit, en hoe men discriminatie kan begrijpen en bestrijden..

Hoe realiseren we het?

  • Door openactiviteiten voor een beperkt of breed publiek te organiseren o.a. rondleidingen, conferenties, vormingen, bibliotheekbezoekengrootschaliger evenementen (tentoonstellingen, nationale en internationale bijéénkomsten,…).
  • Een website is een krachtig middel om een boodschap over te brengen, geschiedenis te vertellen , wie we zijn , wat we doen en van waar we komen.

    Dankzij de pedagogogische luik met teksten en documenten die we ter beschikkingen stellen voor een breed publiek.

    Het is ook een pedagogisch middel om analytisch te kunnen denken over de vele maatschappelijke waarden, en over de specifieke mechanismes van discriminatie, om deze aan te kaarten en te bestrijden.

Om meer te weten over L-Tour…

Voormalig logo

L-Tour activiteit

Rondleidingen

De rondleiding behandelt de realisaties en de denkwijzen die evolueren van de 19de -20ste eeuwwisseling tot vandaag en gaat gedeeltelijk terug tot de 17de eeuw. Zo dient het kosmopolitisch Brussel als springplank naar onze lokale, nationale en internationale geschiedenis.

Bibliotheekbezoeken

Met het bezoek aan bibliotheken wensen wij aan de vraag op informatie rond boeken en kennis te beantwoorden.

Evenementen

Het organiseren van evenementen (tentoonstellingen, bijeenkomsten,…) en het houden van infostands maken onze LGBTQI+ gemeenschappen meer zichtbaar en bevorderen mooie contacten.

Conferenties en Vormingen

Des conférences – accompagnées de débats – permettent d’approfondir de manière vivante les sujets abordés durant les parcours. Les formations en assurent un suivi plus approfondi encore.