De rondleidingen worden gerealiseerd voor specifieke projecten (festivals of lesbische ontmoetingen, verenigingen,…) of privé-gelegenheden (verjaardag,…). Ze worden verder gepromoot door officiële instanties, en aangevraagd door instellingen die befaamde Europese hoofdstad uit een ander oogpunt wensen te ontdekken (uit Brussel, de Gemeenschappen, Europa,…).

 

Tenslotte, de rondleiding staat, in het kader van de Pride in Brussel, open voor een breed publiek.

De gebruikte talen zijn Frans, Nederlands en Engels.

De speciale omgeving van de hoofdstad maakt het mogelijk om de tastbare elementen, de feiten, de oorden waar gebeurtenissen plaatsvonden, te onthullen.

De analyse evolueert tijdens de rondleiding. Deze reis in tijd en ruimte laat ons niet alleen toe om vast te stellen, dat er uiteindelijk evenveel meningen en levensstijlen bestaan als personen, maar ook dat de geschiedenis niet homogeen is, dat ze intrinsiek het tegenovergestelde, totaal heterogeen, divers en meervoudig is.

De rondleiding onthult de evolutie met ups en downs van de gebruiken, wetten en rechten in België en verklaart de periodes van onderdrukking of achteruitgang, evenals de overwinningen.

Het is ook een stijl, een bepaalde filosofie: informatie geven maar ook aanspreken en doen nadenken, door oneerbiedigheid en humor of het onverwachte

Door op deze manier de toehoorders te verrassen, onderlijnen we dat premières, bijvoorbeeld, regelmatig….anderen zijn, dan diegenen waar men aan denkt.